Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken. Het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt aan een frittata toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of de oven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
150 g
Aardappelblokjes
25 g
Chorizoblokjes
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ unit
Rode ui
1 unit
Pruimtomaat
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
25 g
Geraspte oude kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¾ tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes toe en bak in 8-10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de knoflook en de chorizoblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verbrokkel de feta en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de pruimtomaat in blokjes.
Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de rode ui, 2/3 van de pruimtomaat, de geraspte oude kaas, 2/3 van de feta en een scheutje melk toe. Meng door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout.
Zet het vuur van de aardappelblokjes lager en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de aardappelblokjes en spinazie in de ovenschaal en giet het ei-mengsel erover heen. Meng met een vork in de ovenschaal zodat alles goed verspreid zit.
Bak de frittata 25-35 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is. Meng vlak voor serveren de overige tomaat, spinazie en feta in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout.
Schep de frittata uit de ovenschaal op de borden en serveer met de salade.