Sinaasappel bevat veel vitamine C. Deze vitamine speelt een grote rol bij het versterken van het immuunsysteem. Je kunt de cake naar wens beleggen en versieren; leuk om met kinderen te maken dus! Maak je de cake met een andere fruitsoort? De bereidingswijze blijft dan hetzelfde.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Handsinaasappel
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
125 g
Amandelmeel
(Contains: Noten)
3 tablespoon
Honing
unit
Bakpoeder
(Contains: Lupine, Melk (inclusief lactose))
tablespoon
Zonnebloemolie
unit
Jam of Honing
unit
Poedersuiker
Verwarm de oven voor op 170 graden. Wrijf de springvorm of het bakblik in met boter of olie en bedek met bakpapier.
Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Meng in een mengkom de sinaasappelrasp, het sap, de eieren, honing of suiker en het bakpoeder. Mix ongeveer 2 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel het amandelmeel door het beslag en schenk het beslag in de springvorm of het bakblik met bakpapier.
Bak de sinaasappel-amandelcake 40 – 45 minuten in de oven of tot deze goud bruin kleurt. Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is (de satéprikker moet er vrijwel schoon uitkomen). Laat daarna afkoelen.
Snijd de sinaasappel-amandelcake in stukken en besmeer met honing, jam of bestrooi met poedersuiker.
Tip! Voeg naar wens extra smaakmakers toe, zoals 1 tl kaneel, 1 tl vanille-extract, noten, zaden of pitten. Mix de kruiden mee en roer de noten, zaden en pitten op het laatste moment door het beslag.