Skip to main content
Geroosterde bloemkool in groene currysaus
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, spinazie en Thais basilicum

4.3
(9,5K)

Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen en Thais. Thais basilicum heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Bloemkool

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

¼ unit

Limoen

1 stem(s)

Vers citroengras

5 g

Thais basilicum

70 g

Bruine snelkookrijst

10 g

Cashewstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

½ sachet(s)

Groene currykruiden

90 milliliters

Kokosmelk

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Bloem

1 teaspoon

Suiker

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2761 kJ
Calories660 kcal
Fat29 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate79 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Bloemkool roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng de bloemkool in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.

Koken en roosteren
3

Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Smaakmakers fruiten
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
5

Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras en per persoon: 50 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van het Thaise basilicum toe.

Serveren
6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de rest van het Thaise basilicum. Serveer met een partje limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes