Skip to main content
Bao buns met teriyaki-eend
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met teriyaki-eend

Bao buns met teriyaki-eend

met Aziatische komkommersalade

Met dit recept tover je 321 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.25 tl

Verse gember

⅓ stuk(s)

Rode peper

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paarse wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4583 kJ
Energie (kcal)1095 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten112 g
waarvan suikers32.2 g
Vezels8.8 g
Eiwitten41.5 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Zeef
Bakpapier
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/3 rode peper per persoon fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van de sojasaus en 1/2 tl zoete Aziatische saus per persoon (zie Tip). Voeg 1/4 van de: rode peper, gember en knoflook toe en roer goed door. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder sojasaus.

Eend bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de dressing 30 seconden op hoog vuur. Voeg de dressing weer toe aan de saladekom. 
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui en de gekonfijte eendendijfilet, afgedekt, 3 - 4 minuten. Houd op laag vuur warm tot serveren. 
  • Snijd ondertussen de limoen in 8 partjes.
Salade maken
3
  • Snijd 2/3 van de komkommer in plakken. Snijd de overige komkommer in de lengte in dunne staafjes.
  • Halveer de wortel in de breedte en snijd in dunne staafjes.
  • Voeg de komkommerplakjes, de sesamolie en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Hak de pinda's grof en snijd de verse bladpeterselie fijn. Bewaar beide apart.
Smaakmakers bakken
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl zoete Aziatische saus per persoon.
  • Haal de eend uit de pan en laat de ui erin liggen. Leg op een bord en trek het vlees van de eend met twee vorken uit elkaar tot grove stukken. 
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de teriyakisaus toe samen met de overige gember, knoflook, rode peper en zoete Aziatische saus. Bak 3 - 4 minuten.
Bao-broodjes stomen
5
  • Breng een laag water aan de kook in een pan met deksel (zie Tip).
  • Bekleed een metalen zeef met bakbakier en leg hier de bao-broodjes in. Zorg ervoor dat de zeef het water niet raakt. 
  • Stoom de bao-broodjes, afgedekt, 5 - 7 minuten, of tot de broodjes zacht zijn.

Tip: Als je een stoommandje in huis hebt kun je deze gebruiken om de bao-broodjes in de stomen.

Serveren
6
  • Snijd of vouw de bao-broodjes open en besmeer met de zoete mayonaise. Beleg de bao-broodjes met de teriyaki-eend, de wortel, de komkommer, de peterselie en de pinda's.
  • Serveer de salade ernaast met de eventuele overige wortel en komkommer.
  • Garneer de salade en de bao-broodjes met het sesamzaad en serveer met 1 limoenpartje per persoon. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

Teriyaki noedels met garnalen en wittekool

en voor ouders: Thais basilicum en pinda's
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Tempehbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Tempehbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing