Krieltjessalade met sperziebonen, cherrytomaten en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met sperziebonen, cherrytomaten en ei

Krieltjessalade met sperziebonen, cherrytomaten en ei

Met pecannoten en een sinaasappeldressing

Deze salade is gebaseerd op de Franse keuken. Het is geen salade niçoise maar niet minder lekker! In de Hollandse slamalange vind je lollo bionda, frisee en radicchio. De dressing is romig en de pecannoten geven dit gerecht een goede bite. Meer weten over verschillende soorten noten? Neem dan een kijkje op ons blog!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ tl

Gedroogde oregano

45 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2787 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Rasp
Staafmixer
Kom

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Hak de pecannoten grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de sperziebonen doormidden
3

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei. Snijd het ei in parten.

Dek de pan af met een deksel
5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen, een ½ tl sinaasappelrasp per persoon en peper en zout toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 3 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de oregano toe.

Meng de dressing met een staafmixer
6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, 1 el sinaasappelsap per persoon in een blender of met een staafmixer (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Snijd de cherrytomaten doormidden. Meng de slamelange, sperziebonen en cherrytomaten in een saladekom. Voeg de krieltjes en dressing toe. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het ei en de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelrasp.