HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjessalade Met Kipfilethaasjes En Frisse Sinaasappeldressing
topBanner
Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Een zomers recept met zelfgemaakte dressing

Lees meer

Een kipfilethaasje is het meest verfijnde deel van de kippenborstfilet. Je maakt zelf een frisse dressing van olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano en sinaasappel. De walnoten geven dit gerecht een goede bite!

Allergenen :Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Krulandijvie

250 gram

Gele cherrytomaten

½ stuk(s)

Handsinaasappel

1 takje(s)

Gedroogde oregano

200 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.

2

Was ondertussen de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Voeg de krieltjes toe aan de pan met deksel en kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Snijd of scheur de romainesla klein en snijd de cherrytomaten doormidden. Bewaar de romainesla en cherrytomaten in een saladekom. Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

5

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de kipfilethaasjes 6 – 8 minuten op middelhoog vuur rondom. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi halverwege met een ½ tl sinaasappelschil per persoon en besprenkel met 1 el sinaasappelsap per persoon.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of met de staafmixer.

7

Voeg de krieltjes, walnoten en dressing toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

8

Verdeel de salade en kipfilethaasjes over de borden en besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.