Skip to main content
Spaanse stijl smokey chorizostoofpot met kikkererwten
Spaanse stijl smokey chorizostoofpot met kikkererwten

Spaanse stijl smokey chorizostoofpot met kikkererwten

met groene olijven en puntpaprika

Met dit recept tover je 358 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ zakje(s)

BBQ-rub

¼

Tomatenpuree

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Groene olijven

60 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

0.15 stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

75 ml

Water

1 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2693 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten38.2 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels13.2 g
Eiwitten27.1 g
Zout3.3 g
Potassium525 mg
Calcium69 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Giet de kikkererwten af en weeg de juiste hoeveelheid af. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet (zie Tip).
  • Halveer de paprika in de lengte.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de cherrytomaten.

Tip: Houd je kikkererwten over? Gebruik ze dan de volgende dag voor de lunch!

Smaakmakers bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en chorizo 4 - 6 minuten.
  • Voeg de knoflook en BBQ-rub toe en bak 1 minuut.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak 3 - 4 minuten.
Stoofpot maken
3
  • Blus af met rodewijnazijn. Voeg de bouillon, de kikkererwten en de helft van de panko toe.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan.
  • Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten sudderen. 
Paprika bakken
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de paprika, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Draai de paprika halverwege om.
  • Snijd de peterselie grof.
  • Hak de groene olijven en de amandelen grof.
Afmaken
5
  • Roer de groene olijven en de helft van de peterselie door de stoofpot. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de amandelen en de overige panko goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
6
  • Verdeel de paprika over de borden en schep de stoofpot in de paprika. 
  • Garneer met de panko, de amandelen en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders