Skip to main content
Linguine met boerenworst en harissa
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano en puntpaprika

Harissa is een chilipasta uit de Maghreb, gemaakt van verschillende soorten chilipepers, specerijen en kruiden. De naam komt van het Arabische stamwoord harasa, wat pletten of pureren betekent.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Tomaat

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Harissa

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3308 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten35.7 g
Zout1.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium245.9 mg
Calcium24.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Snijd de puntpaprika in ringen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Puntpaprika bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de puntpaprika 6 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 minuten.
Saus maken
3
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de koekenpan. 
  • Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de passata, tomaat, gedroogde oregano, harissa, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
Serveren
4
  • Voeg de pasta en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta op borden en verdeel de overige puntpaprika eroverheen. Garneer met de Parmigiano Reggiano. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders