topBanner
Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en kurkumabroodje

Venkel-peensoep met kruidige auberginetopping en kurkumabroodje

Lees meer

De venkel geeft de soep samen met de peen of wortel een zoete smaak. De pompoenpitten waarmee je de soep garneert zorgen voor een lekkere crunch. Je maakt het kurkumabroodje extra smaakvol door het te besmeren met kruidenboter. Voeg daarvoor een klein deeltje van de currykruiden en wat zout toe aan wat roomboter.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Peen

⅔ stuk(s)

Turkse aubergine

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Kurkumabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Pompoenpitten

4 takje(s)

Verse koriander

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2066.896 kJ
Energie (kcal)494 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten15 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Grote pan
Koekenpan
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de peen in plakken en de aubergine in blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de rode peper, ⅔ van de currykruiden en de helft van de gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de venkel en peen toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens 400 ml water per persoon toe aan de soeppan, verkruimel het groentebouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur.

3

Bak het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de aubergine, overige gember en overige currypoeder 8 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de pompoenpitten toe.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

6

Scheur de korianderblaadjes van de takjes. Verdeel de soep over soepkommen. Verdeel de auberginetopping erover en garneer met de yoghurt en korianderblaadjes. Serveer de venkel-peensoep met het kurkumabroodje.