Skip to main content
Luxe miso ramen met varkenshaas
Luxe miso ramen met varkenshaas

Luxe miso ramen met varkenshaas

met zachtgekookt eitje, paksoi, mais en bosui

Eieren zijn een veelzijdige topping in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!

Allergenen:
Ei
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ bosje(s)

Bosui

10 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

70 gram

Mais in blik

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paksoi

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme runderbouillon

½ tl

Wittewijnazijn

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten23.7 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels8.5 g
Eiwitten47.5 g
Zout6.3 g
Potassium398.8 mg
Calcium78.5 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, rode peper en gemberpuree 1 - 2 minuten.
Ei koken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de sojasaus, wittewijnazijn, de helft van de ketjap en de bouillon toe.
  • Proef en voeg sambal toe naar smaak.
  • Kook de eieren in 5 - 7 minuten zacht. Giet daarna af en laat schrikken ondder koud water. Pel de eieren.
Varkenshaas bakken
4
  • Verhit ondertussen een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pan af en bak 4 - 5 minuten verder.
  • Voeg de overige ketjap toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Afmaken
5
  • Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. 
Serveren
6
  • Snijd de varkenshaas in plakken en halveer het ei.
  • Serveer de ramen over diepe borden of kommen en verdeel de mais, varkenshaas en het ei eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders