Skip to main content
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Paprikareepjes

100 gram

Italiaanse groentemix

75 gram

Gesneden rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

85 gram

Volkoren couscous

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)827 kcal
Energie (kJ)3459 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17 g
Vezels4.9 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Groentemix bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Couscous bereiden
2

Voeg de tomatenpuree, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub per persoon toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Yoghurtsaus maken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

Double veggie - Huevos rancheros met cannellinibonen, avocado en cheddar

met extra groenten, tomaten, verse koriander en limoen
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje
Broodje gehakt met gesmolten kaas

Broodje gehakt met gesmolten kaas

met groente en salade
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous
Dahl met kokos en paneer

Dahl met kokos en paneer

met linzen, groenten en naan
Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum
Double veggie - Knapperige taco's met kipgehakt

Double veggie - Knapperige taco's met kipgehakt

met mais, avocado en limoen als extra
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden