HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Venkelworst Met Gebakken Aardappeltjes
topBanner
Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Supersnel
Lees meer

In dit gerecht gebruik je pruimtomaat. Deze mediterraanse tomaat geeft een volle, zoete en kruidige smaak aan de salade.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Brandt & Levie varkensworst

300 gram

Aardappelblokjes

150 gram

Wittekool en peen

60 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

100 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3632 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel met 1/2 el roomboter. Bak de varkensworst op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten of tot hij gaar is.

3

Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de slamix en wittekool en wortel toe en meng door elkaar. Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.

4

Verdeel de varkensworst over de borden. Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast. Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen. Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.