Skip to main content
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes
Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

Gekruide tomatencouscous met varkensworstjes

met Italiaanse groenten en yoghurtsaus

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Bell pepper strips

100 g

Italian vegetable mix

75 g

Chopped ​​red onion

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

½

Tomato paste

85 g

Wholewheat couscous

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

50 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories827 kcal
Energy (kJ)3459 kJ
Fat37 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate83 g
Sugar17 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Groentemix bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de paprikareepjes en groentemix 3 - 5 minuten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de varkensworstjes 10 - 12 minuten. Voeg halverwege de gesnipperde rode ui toe aan de pan met de varkensworstjes en laat de laatste 5 - 7 minuten meebakken.

Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan alvast water voor de volgende stap.

Couscous bereiden
2

Voeg de tomatenpuree, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub per persoon toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Bereid 175 ml runderbouillon per persoon. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 5 minuten afgedekt staan.

Tip: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Yoghurtsaus maken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie en munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
4

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken rode ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

over ginger couscous with vegetables & parsley
Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

with Greek-style cheese, herb dressing & Middle Eastern spices
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Shrimp & Chorizo Pizza with Jalapeño

Shrimp & Chorizo Pizza with Jalapeño

topped with zesty herb oil & olive-pepper sauce
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalsa
Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Veggie Meatballs with Ras El Hanout Mash

Moroccan-inspired, with almonds, scallions & fresh herbs
Sweet & Sticky Pork Strips

Sweet & Sticky Pork Strips

over bulgur with yogurt sauce, fresh herbs & vegetables
Hearty Orecchiette & Beef Soup

Hearty Orecchiette & Beef Soup

with Grana Padano & basil crème
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet curry mayo, arugula, almonds & bell pepper
Mediterrane couscous met tonijn

Mediterrane couscous met tonijn

met verse kruiden en leccino olijven
Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

met cherrytomaten, olijven en verse groene kruiden
Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

Vegetarische couscoussalade met gegrilde geitenkaas

met little gem, walnootstukjes en crema di balsamico
Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes

Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes

met gekleurde paprika en een salade met witte kaas
Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

met krieltjes, verse oregano en wittekaastopping

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce