Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat dit recept denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)200 gram
Varkenshaaspuntjes
30 gram
Knoflookpuree
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
300 gram
Mix van gesneden wortel en ui
100 gram
Paprikareepjes
50 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Pistachenoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)30 ml
Basilicumcrème met citroen
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
350 ml
Water
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflookpuree en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 el olijfolie. Laat minimaal 5 minuten marineren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de mix van gesneden wortel en ui toe en bak 4 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak, afgedekt, nog 4 - 6 minuten. Verkruimel ondertussen de witte kaas, hak de pistachenoten grof en snijd de bladpeterselie fijn.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de varkenshaaspuntjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De varkenshaas mag nog rosé zijn vanbinnen. Haal de groenten uit de wok of hapjespan en meng samen met de basilicumcrème door de couscous. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous met groenten over diepe borden. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en pistachenoten.