HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaaspuntjes In Knoflookmarinade
topBanner
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes

Supersnel
Lees meer

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat dit recept denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Varkenshaaspuntjes

30 gram

Knoflookpuree

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

300 gram

Mix van gesneden wortel en ui

100 gram

Paprikareepjes

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

30 ml

Basilicumcrème met citroen

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

350 ml

Water

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten41 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflookpuree en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 el olijfolie. Laat minimaal 5 minuten marineren.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de mix van gesneden wortel en ui toe en bak 4 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak, afgedekt, nog 4 - 6 minuten. Verkruimel ondertussen de witte kaas, hak de pistachenoten grof en snijd de bladpeterselie fijn.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de varkenshaaspuntjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De varkenshaas mag nog rosé zijn vanbinnen. Haal de groenten uit de wok of hapjespan en meng samen met de basilicumcrème door de couscous. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de couscous met groenten over diepe borden. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en pistachenoten.