Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Hoeveel procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat dit recept denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Wholewheat couscous

100 g

Pork tenderloin tips

15 g

Garlic paste

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

150 g

Pre-cut carrot & onion

50 g

Bell pepper strips

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

10 g

Pistachio nuts

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

15 milliliters

Basil crème with lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Water

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories827 kcal
Energy (kJ)3460 kJ
Fat36 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate80 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein41 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Pan with Lid
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met de knoflookpuree en per persoon: 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 el olijfolie. Laat minimaal 5 minuten marineren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de mix van gesneden wortel en ui toe en bak 4 minuten. Voeg de paprikareepjes toe en bak, afgedekt, nog 4 - 6 minuten. Verkruimel ondertussen de witte kaas, hak de pistachenoten grof en snijd de bladpeterselie fijn.

Varkenshaaspuntjes bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de varkenshaaspuntjes met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De varkenshaas mag nog rosé zijn vanbinnen. Haal de groenten uit de wok of hapjespan en meng samen met de basilicumcrème door de couscous. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de couscous met groenten over diepe borden. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover. Garneer met de witte kaas, bladpeterselie en pistachenoten.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.