HelloFresh
topBanner
Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

Parelcouscoussalade met varkensworstjes als extra

met avocado en feta en koriander

Vlees als extra
Lees meer

Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Avocado

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Limoen

5 g

Verse koriander

4 stuks

Varkensworstje met zeezout en zwarte peper

(Kan bevattenEgg, Gluten, Soya, Senf, Senf, Sellerie)

20 g

Pompoenpitten

60 g

Veldsla

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4479 kJ
Energie (kcal)1071 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Koekenpan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.

2

Was de limoen grondig. Rasp de schil en pers de limoen vervolgens uit. Snijd de verse koriander fijn.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de varkensworstjes, afgedekt, in 8 – 10 minuten rondom bruin.Verhit in een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

3

Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer met de varkensworstjes.