Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)1 blik(ken)
Cherrytomaten in blik
25 gram
Geraspte oude kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Venkel
1 bosje(s)
Verse rozemarijn
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
2 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Gele paprika
120 gram
Volkoren couscous
(BevatGlutenbevattende granen)2.5 el
Olijfolie
250 ml
Groentebouillon
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een grote ovenschaal en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de gele paprika in smalle repen.
Verhit het paprikapoeder in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur 1 minuut of tot het geurt. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe. Bak de knoflook, ui en fijngehakte rozemarijn 2 - 3 minuten. Voeg de venkel en gele paprika toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.
Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de cherrytomaten. Laat op middelhoog vuur pruttelen. Dep ondertussen degarnalendroog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak degarnalen3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Meng de garnalen door de groentesaus.
Meng 1/4 el olijfolie per persoon door de couscous. Schep de groentesaus met garnalen erbovenop en verdeel de oude kaas eroverheen. Laat 5 - 10 minuten gratineren in de oven.
Serveer de gegratineerde groenteschotel, en garneer eventueel met venkelloof.