HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerde Ovenschotel Van Garnalen En Couscous
topBanner
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :SchaaldierenMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

25 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Venkel

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

2 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Gele paprika

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

250 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2485 kJ
Energie (kcal)594 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels13 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een grote ovenschaal en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork.

2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in reepjes. Ris de naaldjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de gele paprika in smalle repen.

3

Verhit het paprikapoeder in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur 1 minuut of tot het geurt. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe. Bak de knoflook, ui en fijngehakte rozemarijn 2 - 3 minuten. Voeg de venkel en gele paprika toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.

4

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de cherrytomaten. Laat op middelhoog vuur pruttelen. Dep ondertussen degarnalendroog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak degarnalen3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Meng de garnalen door de groentesaus.

5

Meng 1/4 el olijfolie per persoon door de couscous. Schep de groentesaus met garnalen erbovenop en verdeel de oude kaas eroverheen. Laat 5 - 10 minuten gratineren in de oven.

6

Serveer de gegratineerde groenteschotel, en garneer eventueel met venkelloof.