BestellenCadeaubon
Griekse stijl orzo met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse stijl orzo met garnalen

Griekse stijl orzo met garnalen

met feta en basilicum

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse krulpeterselie & basilicum

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

½

Tomatenpuree

85 gram

Orzo

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

175 ml

[Zoutarme] groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)672 kcal
Energie (kJ)2812 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers16 g
Vezels5.4 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grillpan of koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe met peper en zout en bak de orzo 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en 1/3 zakje gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.

Orzo koken
3

Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.

Garnering snijden
4

Snijd de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 1 - 2 minuten per kant. Haal daarna uit de pan en bewaar het bakvet.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop. Garneer met de feta en de basilicumreepjes.