HelloFresh
topBanner
Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst

Dubbele portie kipspiezen met kokosrijst

met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

Extra Vlees
Lees meer

Seroendeng is een typisch Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en kruiden. In dit recept maak je het zelf en vult je keuken zich met heerlijke aroma's!

Allergenen :Pinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 ml

Kokosmelk

170 g

Basmatirijst

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Gele wortel

1 stuks

Limoen

4 stuks

Vers citroengras

440 g

Kipgehakt met Indonesische kruiden

20 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

1 zakje

Kokosrasp

1 tl

Garam masala

10 g

Verse koriander en munt

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4640 kJ
Energie (kcal)1109 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels6 g
Eiwitten57 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met per persoon: 175 ml en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.

4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en bak nog 5 – 6 minuten verder of tot de kip gaar is.

5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.