topBanner
Kruidige couscous met halloumi en limoen-knoflookolie

Kruidige couscous met halloumi en limoen-knoflookolie

met rundermerguezworstjes als extra

Vlees als extra
Lees meer

.

Allergenen :Pinda'sNotenMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Amandelen

(BevatPinda's, Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rode paprika

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevattenNoten, Pindas, Sesam)

4 stuk(s)

Rundermerguezworstje

75 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5182 kJ
Energie (kcal)1239 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers28.9 g
Vezels10 g
Eiwitten66 g
Zout6.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP). Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

2

Snijd de paprika in reepjes (zie TIP). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika en de merguezworstjes ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen (zie TIP).