
Broodje gehakt met gesmolten kaas
met groente en salade
QUICK & EASY
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
150 gram
Italiaanse groentemix
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
40 gram
Passata
15 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
IJsbergsla en veldsla
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
Benodigdheden
•Hapjespan met deksel
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Hak de champignons fijn.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Meng goed, zodat het gehakt los bakt.
- Voeg de champignons en groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4-5 minuten.
- Halveer de ciabatta's en bak de helften 3-4 minuten in de oven.
3
- Voeg de passata toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3-4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
- Proef goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.
- Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2-3 minuten bovenin de oven.

4
- Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn.
- Meng de dressing met de tomaat en salade. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 g groente bevat?