HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipworstjes Met Parelcouscous
topBanner
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

Lees meer

Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:BalansLekker snelExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiSulfietGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

120 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Aubergine

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Gekruide kipworst

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse koriander

½ tl

Sumak

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2811 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de koriander grof.

2

Breng per persoon 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak 4 - 5 minuten afgedekt. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak nog 4 minuten afgedekt. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

4

Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de worstjes af en bak nog 3 - 4 minuten of tot de worstjes gaar zijn.

5

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten inclusief gekruide olie uit de pan door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.