Goulashsoep met kalfssukade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje

Echte Hongaarse goulash hoort pittig en rijk van smaak te zijn. De rijke smaak is te danken aan de heerlijke verse ingrediënten. Het pittige - daar kan je zelf mee experimenteren in dit gerecht! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

¼ zakje(s)

Karwijzaad

60 gram

Kalfssukade

¼

Tomatenpuree

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Bruin meergranen pistolet

2.5 gram

Verse krulpeterselie

25 gram

Biologische zure room

0.1 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

300 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2464 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers19 g
Vezels14.5 g
Eiwitten26 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml runderbouillon per persoon. Schil de aardappelen en gele peen of was grondig. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 - 2 cm groot. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Halveer de gele peen en snijd in dunne halve plakken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon 150 ml bouillon en voeg daar 150 ml kokend water aan toe.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika, knoflook, ui en gele peen toe met per persoon: 1/4 zakje gerookte paprikapoeder en 1/4 zakje karwijzaad. Bak alles 1 - 2 minuten aan.

Vlees toevoegen
3

Voeg de kalfssukkade samen met 1/4 kuipje tomatenpuree per persoon toe aan de soeppan. Bak nog 2 minuten aan. Gebruik een spatel om de kalfssukade daarna een beetje uit elkaar te duwen.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Goulash afmaken
4

Voeg de tomatenblokjes, de aardappelblokjes en per persoon 300 ml bouillon toe aan de soeppan. Breng de goulash aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes doorkoken, of totdat de aardappelen gaar zijn.

Bakken en snijden
5

Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de groenten, aardappelen en het bruine broodje 1/3 van de ADH vezels bevat? Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Serveren
6

Breng de goulash indien nodig op smaak met peper en zout. Schep de goulash in soepkommen. Garneer met de zure room en de krulpeterselie. Voeg naar smaak chilivlokken toe. Serveer het broodje erbij.

Tip: Geef de goulash extra pit met een klein beetje van de chilivlokken, maar pas op: ze zijn zeer pittig!