Singaporese Laksa met garnalen
Singaporese Laksa met garnalen

Singaporese Laksa met garnalen

met udonnoedels, gekookt ei en Thais basilicum

Het voordeel van verse udonnoedels is dat ze snel klaar zijn en dus makkelijk in de soep meegekookt kunnen worden!

Allergens:
Fish
•Gluten
•Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

130 g

Jumbo shrimp

½ piece

Carrot

¼

Tomato paste

¼ sachet(s)

Ground coriander

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Shallot

2 cm

Fresh turmeric

90 milliliters

Coconut milk

50 g

Mangetout

1 piece

Egg

2.5 g

Thai basil

½ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

25 g

Beansprouts

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium fish stock cube

Nutrition Values

Calories756 kcal
Energy (kJ)3161 kJ
Fat42 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate55 g
Sugar12 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein37 g
Salt7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Soup pan
•High-Sided Bowl
•Soup pan with lid
•Grater
•Colander

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten aan. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe. Verlaag het vuur. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Currypasta maken
2

Rasp de kurkuma met een fijne rasp. Snijd de sjalot in grove stukken. Meng in een hoge kom per persoon: 1tl gemalen korianderzaad, 2 el geraspte kurkuma en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de sjalot en de mix van gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de wortel en currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de peultjes toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Eieren koken
4

Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd doormidden. Snijd ondertussen het Thaise basilicum in fijne reepjes en de limoen in 4 parten.

Soep afmaken
5

Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels, taugé en garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken totdat de garnalen roze zijn. Haal de soep van het vuur en pers 1 partje limoen per persoon door de soep. Proef de soep goed, en breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kan de noedels ook in grove stukken snijden voordat je hem toevoegt aan de soep, dan eet je het gemakkelijker met een lepel!

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum, het ei en een partje limoen.