Nasi goreng met spiegelei

Nasi goreng met spiegelei

Met limoen, pinda's en koriander

20 minuten
Lees meer

Reis met ons naar Indonesië waar nasi goreng een echte specialiteit is. Het betekent letterlijk gebakken (goreng) rijst (nasi). De vele Aziatische ingrediënten zoals zoete sojasaus, sambal en limoen geven dit gerecht een zoetzure, iets pittige smaak. Je serveert de nasi met een gebakken ei en verse koriander.

Labels:LactosevrijQuick & easyVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

140 g

Basmatirijst

300 g

Hollandse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

2 stuks

Bosui

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen koriander

1 tl

Gemalen kurkuma

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 g

Pinda's, gezouten

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Olijfolie

1 el

Ketjap

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok
Cutting Board
Fruitmesje
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
Rijst koken
Rijst koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. • Weeg de rijst af. Kook de rijst, afgedekt, in 8 – 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak 6 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om

Snijden, hakken, bakken
Snijden, hakken, bakken
2

• Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de bosui in dunne ringen. • Hak de verse koriander grof. • Voeg de gemalen koriander, de kurkuma, de helft van de bosui en verse koriander toe aan de wok en bak nog 2 – 3 minuten.

Eieren bakken en op smaak brengen
Eieren bakken en op smaak brengen
3

• Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren per persoon. Bestrooi met peper en zout. • Voeg de rijst toe aan de groenten en schep om. • Voeg de ketjap, de sambal en sojasaus naar smaak toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Serveren
Serveren
4

• Serveer de nasi goreng met de spiegeleieren. • Garneer met de limoen, de overige koriander en bosui en de gezouten pinda's.