Je maakt vandaag een currysaus van gepureerde courgette. Dit maakt deze groene curry niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken mince with Indonesian spices
½ piece
Courgette
1 piece
Onion
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
¼ piece
Green chili pepper
½ sachet(s)
Green curry spices
½ piece
Red bell pepper
75 g
Quick-cook brown rice
2.5 g
Fresh coriander
10 g
Desiccated coconut
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper grof. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de courgette door de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van 1 cm.
Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en de helft van de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de rijst en 160 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de overige gember en ui, de courgette, de groene peper, de kokosrasp en de groene currykruiden toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 100 ml water per persoon. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken tot de courgette zacht is. Voeg eventueel water toe. Pureer de courgette in een hoge kom tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
Bak in dezelfde pan het kipgehakt samen met de paprika in 3 - 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de currysaus toe en laat 5 minuten pruttelen.
Snijd de koriander fijn.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, iedereen de koriander zelf naar smaak kan toevoegen.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de verse koriander.