Pittige curry met kip en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander

De verpakking van de mix van verse gember, knoflook en rode peper bevat nu 94% minder plastic. Dat scheelt per jaar maar liefst 600 kg plastic. Kleine verandering, groot verschil.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Kippendijreepjes

90 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Garam masala

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

5 gram

Verse koriander

25 gram

Gesneden ui

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

¾ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3716 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.6 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de kippendijreepjes met per persoon: 1 tl garam masala, 1/2 el zonnebloemolie, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Groenten en kip bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui met de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika en de mix van rode peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten. Blus af met de sojasaus.

Curry maken
3

Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten. Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de curry met kip over de rijst. Garneer met de koriander en gefrituurde uitjes.

Tip: Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen. Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.