HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Curry Met Varkenshaaspuntjes
topBanner
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika

Lees meer

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Sjalot

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Vers citroengras

1 tl

Gemalen komijnzaad

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

150 gram

Jasmijnrijst

250 ml

Kokosmelk

200 gram

Varkenshaaspuntjes

10 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3547 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Staafmixer
Hoge kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de varkenshaaspuntjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd de aubergine en rode puntpaprika in blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de aubergine 7 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snijd ondertussen de knoflook en de sjalot in vieren. Snijd 1/4 rode peper per persoon in ringen en snijd de gember in blokjes. Verwijder de onderste 1/2 centimeter van het verse citroengras en snijd in ringen. Het hoeft allemaal niet fijngesneden te worden: je maakt straks een pasta met de staafmixer.

3

Meng de gember, het citroengras, de sjalot, de knoflook en per persoon 1/4 rode peper, 10 ml vissaus, 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl suiker, een snufje zout en 1/2 el zonnebloemolie in een blender of hoge kom met staafmixer en pureer tot een smeuïge pasta. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een wok of hapjespan middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 2 minuten. Voeg de aubergine, puntpaprika en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de verse koriander grof.

6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry er half overheen. Verdeel de varkenshaaspuntjes erover en garneer met de verse koriander.