Luxe bibimbap met kimchisaus
Luxe bibimbap met kimchisaus

Luxe bibimbap met kimchisaus

met kogelbiefstuk, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
•Sesame
•Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

5 g

Sesame seeds

75 g

Pre-cut ​​mushroom mix

1 piece

Rump steak

1 piece

Egg

40 g

Kimchi sauce

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

25 g

Beansprouts

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Brown sugar

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories936 kcal
Energy (kJ)3917 kJ
Fat43 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate80 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein53 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Peeler or Cheese Slicer
•Colander
•Wok or sautépan
•Wok or sautépan
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd warm met het deksel op de pan. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verdeel de wortel, courgette, paddenstoelen en taugé in aparte kommetjes.

Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Vlees marineren
2

Meng in een kom per persoon: 1/2 el sesamolie, 1/2 el sojasaus en 1 tl Koreaanse kruiden. Meng de kogelbiefstuk goed met de marinade en laat marineren in de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de taugé. Leg de taugé in een vergiet en schenk het kokend water eroverheen. Giet vervolgens af, laat uitlekken en leg terug in de kom. Meng per persoon: 1/2 tl sojasaus en 1/2 tl sesamolie door de taugé.

Tip: Heb je een waterkoker? Breng dan hierin water aan de kook, dat gaat vaak sneller dan in een pan!

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 el sesamolie in een wok of hapjespan op middelhoogvuur en roerbak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met per persoon: 1 tl sojasaus en 1 tl wittewijnazijn.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kogelbiefstuk in 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

Kimchisaus maken
5

Maak in een kleine kom een saus. Voeg per persoon: 1 zakje kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker, de helft van het sesamzaad en de overige knoflook toe. Meng goed en bewaar tot serveren.

Serveren
6

Snijd de kogelbiefstuk in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei en de taugé op het geheel. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel. Garneer met het overige sesamzaad.

Tip: Wil je het meeste smaak uit dit gerecht halen? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.