HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjes Met Kipfilethaasjes
topBanner
Krieltjes met kipfilethaasjes

Krieltjes met kipfilethaasjes

met groene pesto, rode ui, paprika en mayonaise

Supersnel
Lees meer

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:Lekker snelKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 stuk(s)

Kipfilethaasjes

1 stuk(s)

Botersla

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3082 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.

2

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.

3

Snijd de botersla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla toe aan de saladekom en meng goed. Meng als de krieltjes gaar zijn de pesto erdoor.

4

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast. Serveer met de mayonaise.