Door deze kalfsburger te beleggen met mozzarella en tomaat wordt hij "alla caprese"! Heb je basilicum in huis? Voeg het toe en breng je burger er mee op smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)
40 gram
Bruschettadip
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Soja, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
250 gram
Dunne frieten
10 gram
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode ui
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Suiker
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de ui in halve ringen en de courgette in dunne plakken. Snijd één helft van de tomaat en mozarella in plakken en snijd de andere helften in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten, keer om, beleg met de plakken mozzarella en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten. Haal de burger uit de pan en leg apart.
Voeg per persoon: 1/2 el balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met uien en roer nog 1 minuut goed door. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el kruidenolie per persoon, peper en zout. Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de rest van de kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.
Beleg het broodje met een gedeelte van de courgette, de tomatenplakken, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de bruschettadip. Voeg de rest van de courgette toe aan de saladekom. Voeg de blokjes tomaat en mozarella toe en schep goed om.
Verdeel de frieten over de borden en rasp de parmezaanse kaas erover met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak.
Tip: Heb je parmezaanse kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.