Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
20 g
Green pesto
100 g
Chicken fillets with Mediterranean spices
½ head
Butter lettuce
½ piece
Red onion
½ piece
Bell pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
25 g
[Plant-based] mayonnaise
Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Snijd de botersla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla toe aan de saladekom en meng goed. Meng als de krieltjes gaar zijn de pesto erdoor.
Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast. Serveer met de mayonaise.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise dan achterwege.