topBanner
Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten

Vlees als extra
Lees meer

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

3 tl

Italiaanse kruiden

250 g

Rode cherrytomaten

75 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuks

Runderchipolataworstje

50 g

Parmigiano reggiano

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4677 kJ
Energie (kcal)1118 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels7 g
Eiwitten57 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve manen. Meng in een kleine kom de knoflook, de helft van de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette. Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een andere kleine kom.

2

Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten.

3

Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten mee. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten. Roer door en zet het vuur uit.

4

Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Serveer met de chipolataworstjes en garneer met de overige parmigiano reggiano.