Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuks
Courgette
1 stuks
Knoflookteen
3 tl
Italiaanse kruiden
250 g
Rode cherrytomaten
75 g
Groene pesto
(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)180 g
Casarecce
(BevatGlutenbevattende granen)4 stuks
Runderchipolataworstje
50 g
Parmigiano reggiano
2 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve manen. Meng in een kleine kom de knoflook, de helft van de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette. Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een andere kleine kom.
Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai vervolgens het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten.
Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten mee. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten. Roer door en zet het vuur uit.
Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. Serveer met de chipolataworstjes en garneer met de overige parmigiano reggiano.