Tjap tjoy met kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst

Kan jij raden wat Tjap Tjoy betekent als je naar de foto van dit gerecht kijkt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

1.25 cm

Verse gember

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Zilvervliesrijst

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Taugé

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2734 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers18 g
Vezels6.5 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst. Snijd de ui in parten en hak grof. Pers of snijd de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.

Tip: Extra snel? Kook het water voor in de waterkoker.

Bakken
2

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 20 - 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat uitstomen met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten.

Saus maken
3

Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje boven de pan. Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe in de pan en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon in de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken tot er een saus ontstaat op middelhoogvuur. Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de zilvervliesrijst over de borden. Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Tip: Wist je dat zilvervliesrijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.