topBanner
Courgettepasta met garnalen als extra

Courgettepasta met garnalen als extra

met mini-romatomaten en basilicum

Vis als extra
Lees meer

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Mini-romatomaten

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Vers basilicum

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

240 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

100 g

Courgette-spaghetti

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3558 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten42 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten mee.

4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Leg de garnalen erop. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.