In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Mini-romatomaten
gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
50 gram
Courgetti
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten mee.
Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti over diepe borden. Leg de garnalen erop. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.
Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.