Veggie + protein - Courgettepasta met garnalen als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Courgettepasta met garnalen als extra

Veggie + protein - Courgettepasta met garnalen als extra

met mini-romatomaten en basilicum

In dit recept gebruik je niet alleen gewone spaghetti, maar ook spaghetti gemaakt van 100% courgette - ook wel courgetti genaamd.

Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Courgetti

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)360 kcal
Energie (kJ)1508 kJ
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten11.4 g
waarvan suikers6 g
Vezels3.6 g
Eiwitten20.3 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook met een flinke snuf zout voor de spaghetti. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten.

Spaghetti koken
2

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de rode ui en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de mini-romatomaten toe en bak nog 4 - 6 minuten mee.

Smaakmakers mengen
4

Meng ondertussen in een kleine kom de helft van de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Snijd het basilicum fijn. Maak ondertussen in een andere kleine kom een topping door de rest van de geraspte Italiaanse kaas, walnootstukjes en het basilicum te mengen, bewaar deze voor de garnering.

Garnalen bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgettespaghetti toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de spaghetti, het kruidenroomkaas-mengsel en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de groenten. Meng alles goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Leg de garnalen erop. Garneer met de topping van kaas, walnootstukjes en het basilicum.

Tip: De walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat. Omega 3-vetzuren zijn goed voor ons hart en onze bloedvaten. ALA zit ook in lijnzaad en sojaolie.