Skip to main content
W26 - Open Briefing - Street Food - use EID: Seaweed Salad

W26 - Open Briefing - Street Food - use EID: Seaweed Salad

with charred broccoli and radish salad with miso dressing

Allergenen :
Hvede
Crustaceans
Gluten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

120 gram

Garnalen

1.5 tl

Piri-pirikruiden

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Zeewiersalade

½ stuk(s)

Rode ui

½ bosje(s)

Radijs

50 gram

Bimi broccoli

15 gram

Witte miso

½ zakje(s)

Gomasio

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3088 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten58.7 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten29.4 g
Zout4.9 g
Potassium321.3 mg
Calcium24 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Grillpan of koekenpan
Saladekom
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Thinly dice half the radish. 
  • In a bowl, combine half of the white wine vinegar with the sugar. Transfer the diced radish to the bowl and season to taste with salt, then toss well to combine. 
  • Set aside until serving, stirring occasionally.
  • Cut the rest of the radish into quarters. Half the broccolini lengthways. Chop the onion.
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a grilling or frying pan over medium-high heat.
  • Grill the rest of the radish, the broccolini and half of the onion for 4 - 5 minutes. Season with salt and pepper. Remove from the heat and let cool down a bit. Keep the pan for step 3.
  • Meanwhile, in a salad bowl, combine the white miso paste with the soy sauce and the rest of the white wine vinegar. Season with pepper to taste.
3
  • Pat the shrimp dry with kitchen paper. Heat a drizzle of olive oil in a wok or deep frying pan over medium-high heat.
  • Fry the shrimp with half of the piri piri seasoning* for 3 minutes. Season with salt and pepper, then remove from the pan and set aside.
  • In the meantime, halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh. Transfer to a bowl, smash the avocado with a fork, and combine with the rest of the onion.
  • Heat the tortillas in the same frying pan for 1 - 2 minutes per side. 

*Take care, this ingredient is spicy! Use as preferred.

4
  • In a small bowl, combine the mayonnaise with the rest of the piri piri seasoning. Add a splash of water to loosen it up a bit.
  • Add grilled vegetables to the salad bowl and combine with the dressing. 
  • Fill the tortillas with the smashed avocado, pickled radish, wakame and shrimp. Drizzle on the piri piri mayo. 
  • Serve the tortillas with the broccolini salad alongside. Garnish with the gomashio.

Did you know... radish leaves are not only edible, but they're also full of calcium, iron, vitamin A and vitamin C. This actually makes them healthier than the radishes themselves! Simply wash the leaves and mix them into your salad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot
Wienerschnitzel met ovenfrietjes

Wienerschnitzel met ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney
Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

Wok met knoflookgarnalen en oosterse groentemix

met noedels, verse gember en pinda's
Kogelbiefstuk met piccalilly

Kogelbiefstuk met piccalilly

met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum
Pita met vegetarische döner kebab

Pita met vegetarische döner kebab

met een frisse salade
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met paprikatortilla's, zure room en een frisse salade
Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

Mini-tortilla's met krokante kip en mangochutney

met wortel-koolsalade, yoghurt en tomaat
Zoete hutspot met rookworst

Zoete hutspot met rookworst

met gekleurde wortel en gebakken rode ui
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met een frisse rucolasalade
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

Duitse biefstuk met pittige zoete-aardappelpuree

met gebakken knoflooksnijbonen
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons en gomasio
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's
Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

met oosterse groenten en zoetzure komkommer
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Pittige risotto met bleekselderij en courgette

Pittige risotto met bleekselderij en courgette

met buffelmozzarella en basilicum
Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes