Skip to main content
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie

Soul food is een traditionele cuisine uit het zuiden van de Verenigde Staten, geworteld in de Afro-Amerikaanse cultuur. Het wordt gekenmerkt door hartige, smaakvolle gerechten en kooktechnieken die afkomstig zijn uit West- en Centraal-Afrika.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

10 gram

Chipotle-pasta

1 stuk(s)

Gekonfijte eendendijfilet

250 gram

Aardappelen

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Rodewijnazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4097 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11.7 g
Eiwitten47.3 g
Zout3.1 g
Potassium1476.1 mg
Calcium42.4 mg
Iron1.5 mg
Pan
Koekenpan
Zeef
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes, de puntpaprika, de tomaten, de knoflook en de ui 4 - 5 minuten.
Mais uitlekken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Bereid de bouillon.
  • Voeg de mais en Peruaanse kruidenmix toe aan de spekreepjes en groenten. Roer goed door en bak 1 - 2 minuten.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de eend in de marinade, afgedekt, 2 - 3 minuten per kant.
Saus maken
4
  • Haal de eend uit de pan en houd apart onder aluminiumfolie.
  • Blus de pan af met de rodewijnazijn. Voeg de chipotle-pasta (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en zet het vuur uit.
Aardappelen stampen
5
  • Stamp de aardappelen, een klontje roomboter en scheutje melk met een aardappelstamper tot een puree.
  • Roer de mosterd en kaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
Serveren
6
  • Serveer de puree op borden en leg de eend erbovenop.
  • Besprenkel met de smokey saus en leg de mais met spek erop.
  • Garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders