Het boerengehakt is gemaakt van 100% varkensvlees en subtiel op smaak gebracht met gember, kardemom en witte peper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Champignons
125 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Wit tarwebroodje
0.12 zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Varkensboerengehakt
100 gram
Spinazie
25 ml
Basilicumcrème
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
¾ el
[Plantaardige] roomboter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en eventuele grotere in achtsten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grotere krieltjes in vieren. Kook afgedekt in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de ciabatta in kleine blokjes. Verhit 3/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ciabattablokjes met 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 6 - 8 minuten óf tot de croutons mooi krokant zijn geworden. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten. Voeg vervolgens de helft van de spinazie toe. Roer door tot deze is geslonken en haal van het vuur.
Tip: Houd je van rauwe rode ui? Voeg deze dan niet toe tijdens het bakken maar meng bij stap 5 met de rest van de ingrediënten.
Voeg de basilicumcrème toe aan de warme pan met gehakt en groenten en roer goed door.
Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan met gehakt en roer door. Schep vervolgens 1 tl rodewijnazijn per persoon en de overige spinazie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjessalade over de borden en garneer met de croutons. Rasp de parmigiano reggiano erboven fijn.