Skip to main content
Smokey conchiglie uit de oven
Smokey conchiglie uit de oven

Smokey conchiglie uit de oven

met mozzarella, basilicum en puntpaprika

4.3
(3,5K)

Tip voor in de keuken Met Knorr bouillonblokjes in huis geef je elke maaltijd in een handomdraai meer smaak. Goed nieuws, want Knorr heeft een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Wist je dat ze bijvoorbeeld Zero Salt-bouillonblokjes en een vegetarische strooibouillon met Tuinkruiden hebben? Voeg zelf eens een vegetarisch Knorr Groente bouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

1.5 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Passata

20 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten87.1 g
waarvan suikers19 g
Vezels10 g
Eiwitten34.1 g
Zout2 g
Potassium338.9 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie Tip).
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Geef jouw pasta meer smaak door een Knorr bouillonblokje aan het kokend water toe te voegen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Groenten bakken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 4 minuten verder.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Ovenschaal vullen
3
  • Meng de tomatenblokjes en de passata door de groenten en verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Roer de pasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de pasta over een ovenschaal. Strooi de mozzarella en de helft van de geraspte kaas erover. Besprenkel met de smokey tomatenketchup.
  • Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd grof.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige geraspte kaas en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders