Skip to main content
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa

Pizzabootjes hebben al de lekkerste eigenschappen van een cheesy, smeuïge pizza, maar dan in een pocket van pizzadeeg. Je kunt er makkelijk mee variëren, en ze hebben het perfecte formaat om iedereen aan tafel een eigen bootje te serveren!

Labels:
Family
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3806 kJ
Energie (kcal)910 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten114.8 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels10.6 g
Eiwitten42.3 g
Zout5.7 g
Potassium210.9 mg
Calcium18.8 mg
Iron0.4 mg
Zeef
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui (zie Tip). Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de helft van de ui 1 minuut. 

Tip: Je serveert de helft van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee in deze stap.

Bakken
2
  • Voeg het gehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los.
  • Voeg de helft van de mais en puntpaprika toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de passata toe en breng aan de kook. Laat 3 - 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Bootjes maken
3
  • Rol het pizzadeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het deeg in 2 gelijke delen en vouw de randen naar binnen. Rol de hoeken naar binnen zodat je een bootje krijgt.
  • Verdeel de vulling over het deeg. Strooi de kaas erover en bak de bootjes 15 - 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Meng in een kom de tomaat met de overige ui, puntpaprika en mais.
  • Voeg de wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pizzabootjes op borden en verdeel de salsa erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders