De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt hem extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht bij jou op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
30 gram
Kalfsjus
(Bevat Selderij)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
85 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
250 gram
Aardappelen
5 gram
Verse dragon en bieslook
150 gram
Haricots verts
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de dragon en bieslook fijn en bewaar apart van elkaar. Hak de amandelen grof.
Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verdeel de ontbijtspekplakken over een ovenrooster en bak 7 - 8 minuten in de oven.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in twee gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de haricots verts toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Voeg 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 4 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de haricots verts nog 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en de dragon toe en bak nog 2 - 3 minuten mee. Blus af met de kalfsjus en verlaag het vuur. Verhit tot de jus warm is, maar breng de jus niet aan de kook.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de bieslook en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de haricots verts erop en leg hierop de gekonfijte kippendij. Schenk de jus erover en garneer met de amandelen en het krokante ontbijtspek.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.