Low-carb salade met kogelbiefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witte courgette

½ blik(ken)

Kikkererwten

0.15 zakje(s)

Gele currykruiden

⅓ bosje(s)

Radijs

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)444 kcal
Energie (kJ)1857 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers8 g
Vezels11.2 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - daar bevatten ze wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

In de oven bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in reepjes van ongeveer 5 cm lang. Meng de courgette in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de courgette op de helft van een bakplaat met bakpapier. Meng in dezelfde kom de kikkererwten en de currykruiden goed door elkaar. Leg de kikkererwten naast de courgette op de bakplaat. Bak 17 - 20 minuten in de oven. Snijd de radijs in dunne plakken.

Vlees bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Bak de kogelbiefstuk in de koekenpan met de rode ui in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
4

Meng in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en pers 1/4 sinaasappel per persoon uit boven de kom. Roer tot een dressing met wat peper en zout. Roer de slamix en de radijs door de dressing en verdeel over de borden. Snijd de overige sinaasappel in partjes. Snijd het vlees tegen de draad in en serveer samen met de gebakken rode ui op de salade. Bestrooi met de kikkererwten en serveer met de geroosterde courgette en de sinaasappelpartjes.