Heekfilet met spinazie-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met spinazie-aardappelpuree

Heekfilet met spinazie-aardappelpuree

met gebakken cherrytomaten

Vandaag bereid je een nieuwe variant op de aardappelpuree die je gewend bent. Je voegt namelijk spinazie en basilicum toe en dat is verassend lekker!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2600 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten53.8 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels15 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer
Aardappelstamper
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. 
  • Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. 
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip). Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot verder gebruik.
  • Voeg de knoflook, het basilicum, 1/2 el olijfolie per persoon en een scheutje melk toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer.

Tip: Je gebruikt de knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de knoflook dan mee met de cherrytomaten.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree.
  • Voeg het basilicummengsel en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Serveer de vis en cherrytomaten ernaast.