HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bianco Met Geitenkaas En Perzik
topBanner
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snelVeggieCaloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Perzik

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten14.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier per persoon 1/4 groentenbouillonblokje boven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de courgette in dunne plakken.

2

Voeg de bloemkoolrijst en knoflook toe aan de bouillon en kook in 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en de courgette 4 - 6 minuten.

3

Schil de perzik, verwijder de pit en snijd in blokjes. Ris de blaadjes rozemarijn van het takjes en snijd zeer fijn.

4

Pureer met een staafmixer in een hoge kom de bloemkoolrijst met de geitenkaas tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de bloemkool-geitenkaassaus. Beleg met de ui, courgette en perzik. Besprenkel met rozemarijn en bak 6 - 10 minuten in de oven.

6

Garneer met de rucola en beprenkel de pizza bianco met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd in pizzapunten en verdeel over de borden.