Zeekraal is een bijzondere groente. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je minder zout toe te voegen aan dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅕ stuk(s)
Knolselderij
(Bevat: Selderij)
200 gram
Aardappelen
50 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Zeekraal
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat: Vis)
15 gram
Groene olijven
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd
1 tl
Rodewijnazijn
¼ tl
Suiker
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Weeg 150 g knolselderij per persoon af en voeg samen met de kookroom toe aan de pan. Kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de citroen in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie grof.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe met per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1/4 tl suiker. Roerbak 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur en voeg de olijven en 2/3 van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, zachtjes sudderen tot serveren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Haal de vis uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 - 2 minuten.
Stamp ondertussen de knolselderij en de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd toe om het smeuïg te maken. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Schep de gebakken zeekraal op de puree. Leg de vis op de zeekraal. Serveer met de tomaat-olijvensaus en de overige bladpeterselie. Garneer met de citroenpartjes.