Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Volkoren Libanees platbrood
200 gram
Passata
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ el
Zonnebloemolie
¾ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar zijn.
Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof. Snijd de bieslook fijn.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de bieslook. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.