Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Beef mince with kofta seasoning
(May be present: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
5 g
Fresh flat leaf parsley & chives
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 piece
Wholewheat Lebanese flatbread
200 g
Passata
½ piece
Courgette
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Sambal
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 minuten los. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar zijn.
Snijd de peterselie, inclusief de takjes, grof. Snijd de bieslook fijn.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de bieslook. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Voeg eventueel meer olijfolie of sambal toe om het sausje pittiger of juist minder pittig te maken. Zet beide sausjes weg tot gebruik.
Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.
Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Serveer de platbroden met de bladpeterselie, yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.