Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Heekfilet in cornflakes
(BevatGlutenbevattende granen)40 gram
Mesclun
50 gram
Ravigotesaus
(BevatEi, Mosterd)2 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettelinten 3 - 4 minuten, of totdat de courgettelinten gaar zijn. Haal de courgettelinten uit de pan en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgettelinten op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant.
Meng de tomaat, slamix en courgettelinten door de saladekom. Snijd de heekfilet in reepjes.
Verdeel de krieltjes en de heekfilet over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.