HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Heekfilet Met Gebakken Krieltjes
topBanner
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat

Lees meer

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Mesclun

50 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettelinten 3 - 4 minuten, of totdat de courgettelinten gaar zijn. Haal de courgettelinten uit de pan en laat afkoelen.

3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgettelinten op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant.

5

Meng de tomaat, slamix en courgettelinten door de saladekom. Snijd de heekfilet in reepjes.

6

Verdeel de krieltjes en de heekfilet over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.