Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

30 gram

Ravigotesaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2992 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.4 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Courgette bakken
2

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettelinten 3 - 4 minuten, of totdat de courgettelinten gaar zijn. Haal de courgettelinten uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgettelinten ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Heekfilet bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgettelinten op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 4 – 6 minuten per kant.

Salade maken
5

Meng de tomaat, slamix en courgettelinten door de saladekom. Snijd de heekfilet in reepjes.

Tip: Zorg dat de courgettelinten zijn afgekoeld voordat je ze toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de heekfilet over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.