Skip to main content
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Witlof

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kJ)2973 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten17.5 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels7.5 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.2 g
Potassium419.3 mg
Calcium53.9 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  •  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Witlof snijden
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd de witlof in fijne halve ringen.

Tip: In dit gerecht blijft een klein gedeelte van de witlof rauw, zodat je verschillende structuren proeft tijdens het eten. Houd je hier niet van? Kook dan alle witlof mee.

Saus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de kipgehaktballetjes toe en bak in 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe (zie TIP) en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rodewijnazijn (zie TIP) en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn, deze zorgt ook voor mooie frisse zuren in het gerecht.

Mengen en serveren
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de rigatoni door de saus met gehakballen en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de rigatoni in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat?

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders