Skip to main content
Double protein - Tostada met dubbele portie kip
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat

4.3
(70)

FLAG: Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

3 stuk(s)

Witte tortilla

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2669 kJ
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten23.2 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels5.7 g
Eiwitten49.8 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pruimtomaat in blokjes.
  • Giet de mais af.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.
  • Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Tostada's maken
3
  • Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat in een saladekom.
  • Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout en knijp er één limoenpartje per persoon over uit.
  • Serveer de tostada's met de overige limoen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders