HelloFresh
topBanner
Tostada met dubbele portie kip

Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat

Extra Vlees
Lees meer

.

Labels:Quick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Pruimtomaat

150 g

Maïs in blik

2 tl

Mexicaanse kruiden

400 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 pak

Passata

6 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Limoen

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4211 kJ
Energie (kcal)1007 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels7 g
Eiwitten60 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snijd de pruimtomaat in blokjes.Giet de mais af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los.Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen.Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt.Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Meng de veldsla, overige mais en overige tomaat in een saladekom.Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout en knijp er één limoenpartje per persoon over uit.Serveer de tostada's met de overige limoen.