Skip to main content
Bruschetta met asperges en coppa di Parma
Bruschetta met asperges en coppa di Parma

Bruschetta met asperges en coppa di Parma

met mozzarella, balsamicosaus en een salade van gegrilde groenten

De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Aspergetips

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

5 gram

Zonnebloempitten

25 gram

Coppa di Parma

15 gram

Parmigiano Reggiano DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

7 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3646 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers24 g
Vezels2 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve maantjes van 1/2 cm dik. Snijd de harde onderkant van de asperges en verwijder de blaadjes met een mes of een dunschiller. Snijd dikkere asperges eventueel in de lengte doormidden. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de basilicumblaadjes van de takjes.

In de oven
2

Meng de courgette met de helft van de knoflook, de gedroogde oregano en een scheutje olijfolie op een helft van een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar 2 of 3 cherrytomaten per persoon als garnering. Meng op de andere kant van de bakplaat de overige cherrytomaten met de rode ui en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de tomaten gaar zijn en de courgette goudbruin is.

De asperges bakken
3

Meng ondertussen in een saladekom de mosterd met een scheutje olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de asperges en de rest van de knoflook 6 - 7 minuten. Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.

Balsamicosaus maken
4

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of rooster het in een broodrooster. Voeg 5 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan een steelpan en voeg 1 à 2 basilicumblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en laat 2 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de azijn voor de helft is ingekookt. Haal van het vuur, verwijder de basilicumblaadjes en voeg per persoon 1 el niet-ingekookte balsamicoazijn toe. Meng goed.

De bruschettas maken
5

Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes mozzarella over de halve stokbroden. Smeer ze een beetje uit met een mes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel eerst de coppa di Parma en vervolgens de asperges erover. Garneer met de cherrytomaten die je apart hebt gehouden. Besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie en de balsamicosaus. Garneer met een paar basilicumblaadjes.

Tip: Wacht niet te lang met het gebruiken van de ingekookte balsamico, omdat deze stolt wanneer het afkoelt.

Serveren
6

Meng vlak voor serveren de gegrilde groenten, de rucola, de geraspte parmezaanse kaas en de rest van de basilicumblaadjes door de dressing in de saladekom. Leg een bruschetta in het midden van elk bord. Verdeel de salade van gegrilde groenten ernaast. Garneer met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met cherrytomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Tostada's met cheesy smashburgers

Tostada's met cheesy smashburgers

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommersalade
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Romige Stroganoff-stijl mafaldine

Romige Stroganoff-stijl mafaldine

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, paksoi, sugarsnaps en gomasio
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Spaghetti al limone met pankotopping

Spaghetti al limone met pankotopping

met spruiten en courgette
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

Koolvis in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Kipfilet op romige citroenrijst

Kipfilet op romige citroenrijst

met aglio e olio, cherrytomaten en courgette
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree

met courgette, gebakken uitjes en spinazie
Sticky gehaktballetjes met roerbaknoedels

Sticky gehaktballetjes met roerbaknoedels

in zwarteknoflooksaus met pittige honingpinda's
Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

Penne met kipgehaktballetjes in romige tomatensaus

met Grana Padano, basilicum en spinazie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes